Maak jezelf misbaar
Ruimte in je hoofd

Deze informatie in een handige PDF ontvangen?

Download PDF

Maak jezelf misbaar

Pardon? Mezelf misbaar maken… Waarom zou ik dát doen? Omdat een deel van jouw ik-heb-te-weinig-tijd-probleem hierin zit: jij lost alles op, voor iedereen. Jij bent altijd bereikbaar, voor iedereen. Jij helpt anderen, altijd. Zo maak jij jezelf onmisbaar. En dat is nou net wat je níet moet willen als je verlangt naar minder drukte en meer ruimte.

Heb je je wel eens afgevraagd of jouw toegevoegde waarde juist stijgt als jouw werk zó goed georganiseerd is, dat je misbaar wordt? Dat alles op rolletjes loopt en jij daar juist de credits voor krijgt? Terwijl je geheel ontspannen 's avonds het kantoor verlaat voor een lang weekend genieten zonder afleiding, omdat jij dat kan?

Ik laat je inzien dat je, door te kiezen voor je eigen 'misbaarheid', de meest productieve versie van jezelf wordt. En die versie - geloof me - maakt meer impact en voegt meer waarde toe dan wanneer jij jouw werkdagen druk, geleefd en jezelf onmisbaar makend afsluit. Want is het niet zo dat jij in jouw werk:

  1. Veel meer een helicopterview zou moeten hebben? En dat altijd druk zijn die view (zo goed als) onmogelijk maakt?
  2. Dat er van jou goede, nieuwe initiatieven verwacht worden (niet alleen door jezelf, maar ook door anderen)? En dat altijd druk zijn jouw creatieve ruimte beperkt?
  3. Dat je ook écht tijd zou moeten maken om met een nieuw project of initiatief aan de slag te gaan? En dat altijd druk zijn zo ongeveer haaks staat op 'tijd maken'?

"Waar ik voorheen een schuldgevoel overhield aan een relaxte dag, ga ik nu ontspannen naar huis. Dat knagende gevoel 'of ik vandaag wel iets opgeleverd heb' is weg." Leyla Roosen, Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.

Misbaar zijn

Een deel van het probleem zit 'm hierin: jij lost alles op, voor iedereen. Jij bent altijd bereikbaar, voor iedereen. Jij helpt anderen, altijd. Zo maak jij jezelf onmisbaar. En dat is nou net wat je níet moet willen!

Het is daarom hoog tijd om heel concreet voor je eigen misbaarheid te kiezen. Dat begint met het beeld te doorbreken dat je alleen erkenning krijgt (of een leuke collega bent?) als je druk bent geweest en jezelf onmisbaar hebt gemaakt. We zoeken naar een nieuwe manier van waardevol zijn voor jouw organisatie, zonder dat je altijd druk en onmisbaar hoeft te zijn.

Download hier het stappenplan: Van druk naar misbaar in 4 stappen

Dagelijks kiezen voor je eigen 'misbaarheid'

Met behulp van de 4 stappen maak je het mogelijk om iedere dag heel concreet voor je eigen 'misbaarheid' te kiezen. Vanaf nu toets je alles dat er op je afgevuurd wordt aan je eigen doelen, vóórdat je met een reactie komt. Doordat je nu doelbewust kúnt kiezen, kies je ook. In plaats van automatisch in de houding te schieten, maak je eerst een pas op de plaats. Je zult zien dat je tegen sommige verzoeken nu zult zeggen 'hiervoor ben ik misbaar'. Wie het ook doet, ik in ieder geval niet.

Wat levert dat jou op?

Jezelf misbaar maken levert veel op. Naast inzicht in waarom je überhaupt misbaar wilde zijn - goed voor je persoonlijke ontwikkeling - wordt het vanaf hier ook gewoon veel leuker! Want hoe goed klinkt dit?

  • Groeiende ruimte voor creativiteit, initiatieven en ondernemerschap.
  • Meer reflectie in je werk (niet meer meteen reageren, eerst nadenken voordat je iets toezegt).
  • Niet meer alles (zelf) doen!
  • Zelf je agenda bepalen.
  • Werken vanuit je doelen, en niet langer vanuit je mail.

Kies voor jouw eigen werkgeluk!

Het gaat voortaan om voldoening, en het mag nu om persoonlijke groei gaan. Om het ontwikkelen van jouw talenten. Waarmee je uiteindelijk de beste versie van jezelf inzet, en jouw productiefste bijdragen levert.

Benieuwd naar het stappenplan?

Download hier het stappenplan

Van druk naar misbaar in 4 stappen
Louise Meijer

Mijn 'verslaafd-aan-werken' collega veranderde in een relaxte collega die alles ruim van te voren op orde had...... Toen werd ik nieuwsgierig! Lees meer

Louise Meijer - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Isa Bais

Jet is motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht.. Lees meer

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond Werken in de Zorg, Apeldoorn
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Leyla Roosen

Ik leer te genieten van wat ik bereik in mijn werk, dankzij Intens Productief Lees meer

Leyla Roosen - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.
Nicolien Linkels

Ik had nooit gedacht dat grip op mijn mail automatisch ruimte zou geven voor iets anders, zoals strategisch denken. Lees meer

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Patricia Muller

De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Lees meer

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd. Lees meer

Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever