10
NPS

Tessa Steennis - Staffunctionaris Innovatie & Beleid ContourdeTwern, Tilburg

Efficiënt werken en grip krijgen op mijn werk, dat lukt me toch nooit. Dacht ik. Dat kost heel veel tijd en is alleen weggelegd voor mensen die niet bevlogen zijn in hun werk. Ik doe dit werk nu al zo lang. Ik heb al zo vaak geprobeerd om meer rust te krijgen in mijn werk. Mijn gedrag veranderen lukt me niet. Ik ben iemand die probeert alle ballen in de lucht te houden en dat doet met passie en bevlogenheid. Nee zeggen en op de tijd letten, past daar naar mijn idee niet bij. Dat dat nadelig is voor mijzelf, daar zal ik mee moeten leren leven. Dacht ik.

Toch ging ik op het aanbod van Jet in. Ze wilde me graag helpen om op een fijne manier bevlogen te werken. Ik zag ook wel in dat er toch wel iets moest veranderen aan mijn werkgedrag; nu is het niet fijn voor mijzelf en uiteindelijk ook niet goed voor de kwaliteit van mijn werk.

De samenwerking met Jet is fijn. Ze neemt de tijd voor je maar let ook op de tijd. Ze vraagt waar ik tegenaan loop en zoekt daar praktische oplossingen voor. Gaandeweg leer ik nieuwe manieren van werken en omgaan met mijn mail en agenda. Als ik merk dat iets toch niet werkt of dat ik toch weerstand heb om iets toe te passen, denkt ze mee over wat ik kan doen zodat het toch werkt. Samen verzinnen we een manier die voor mij werkt.

Het regelmatige contact wat we hebben, zorgt ervoor dat ik elke keer word getriggerd om gefocussed te blijven op het veranderen van mijn gedrag. Een training zou bij mij niet werken, omdat je daarna het zelf moet gaan toepassen en als dan iets niet werkt, laat je het weer los en val je terug in je oude gewoonten. Door de manier van Intens Productief blijf ik er met mijn hoofd bij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij.

Tussen onze afspraken door ben ik gedreven om echt iets te veranderen aan mijn gedrag. Ik heb de Intens Productief werkwijze nu aardig onder de knie. Ik heb slimme trucjes geleerd die mij helpen om toch alle ballen in de lucht te houden, door ze 1 voor 1 aan te pakken, en ze tussentijds op een fijne manier in de wacht te zetten, met het vertrouwen dat ik ze niet vergeet. Ik heb geleerd om soms ook gewoon een taak of vraag niet te doen, er nee tegen te zeggen (okay, het klinkt heel cliché, maar je kunt alleen nee zeggen als je er met volle overtuiging achterstaat) of het door te schuiven naar ergens waar het beter past. Ik heb een duidelijke structuur waarmee ik werk zodat ik weet wat ik wil doen, hoe ik dat wil doen en wanneer ik het wil doen.

Natuurlijk ben ik er nog niet. Ik moet blijven focussen en er goed op letten dat deze werkwijze niet versloft. Maar het werkt voor mij. Omdat Jet een werkmethode heeft ontwikkeld die mij nog steeds bevlogen, chaotisch, energiek en met passie laat werken maar me wel helpt om mezelf te beschermen. Zodat ik doe wat ik wil doen en daar grip op heb en me niet laat leiden door het werk, maar mezelf leid.

Ik beveel de Intens Productief werkwijze aan iedereen aan, die net als ik werkt vanuit een diepgewortelde passie, maar geen grip heeft op het organiseren van al het werk wat hij/zij daarmee op hun nek haalt. Mensen die net als ik de kriebels krijgen van mensen die van nature nee kunnen zeggen en om 17.00 uur gewoon hun laptop sluiten en naar huis gaan (niets mis mee, maar zo ben ik gewoon niet). Mensen die hun gedrag willen veranderen, maar wel willen blijven wie ze zijn.

Weten of het iets voor jou is?


Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie Download hier de informatie voor je werkgever