Isa Bais

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn

Zonder te weten waar ik precies aan begon, en met de sterke behoefte aan meer rust en ruimte in mijn functioneren, ben ik met Jet aan haar Intens Productief programma begonnen. Nu 3 maanden later, heb ik mijn werk op zo’n manier gestructureerd dat ik daadwerkelijk productiever ben, meer ruimte heb voor mijn creativiteit, en meer rust en overzicht heb over alle lopende zaken. Ik ben daardoor veel beter in staat om proactief te handelen, waar ik voorheen vaak mijn tijd en energie verloor door reactief te werken. Bovendien geeft de grip die ik nu op mijn werk heb, me veel rust.

Ik hoef me niet steeds af te vragen of ik wel de nodige stappen zet voor het behalen van mijn doelen, omdat ik nu bewuster werk vanuit mijn doelen. Jet heeft me geholpen eerst zicht te krijgen op mijn manier van werken en waarom die manier contraproductief was, of me niet opleverde wat ik wilde. Door een aantal eenvoudige denkstappen te maken, kreeg ik al snel meer grip op mijn werk. Vervolgens hebben we heel praktisch gewerkt aan een aantal werkprocessen en heeft Jet me handige tips en trucs, tools en instellingen geleerd. In een aantal sessies hebben we e.e.a. ook daadwerkelijk samen ingesteld en geoefend.

En dat werkt! Jet is een prettige coach. Ze is geduldig, bevlogen en behulpzaam. Ze heeft steeds voor ogen dat het gaat om wat mij helpt om mijn doelen te behalen. Daarbij is ze motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht. En zoals zij zelf bij de start van het programma aangaf, is gedragsverandering het doel maar ook de grootste uitdaging om Intens Productief te worden.

Tomas Dankers

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch

Ik had constant tijdnood, de drukte overviel me steeds. Ik was mijn werk zo snel mogelijk aan het wegwerken en had eigenlijk geen idee of ik het wel redde in de tijd. Ik werkte veel over.

Ik twijfelde heel erg of ik wel aan het programma zou beginnen, omdat ik het al zo druk had. Ik wilde alleen maar korte oplossingen, 'snackable content' als het ware. Toch ben ik eraan begonnen.

Jet heeft me precies begeleid zoals ik het nodig had. Binnen een mum van tijd had ik het voor elkaar om mijn overvolle mailbox leeg te krijgen. Én het lukte me om dat ook zo te houden. Daar heb ik echt iedere dag plezier van. Daarnaast heeft ze me het programma Wunderlist - wat ik al gebruikte - zoveel effectiever leren inrichten; dat werkt fantastisch.

Ik ben heel blij dat ik het programma gevolgd heb. Ik werk veel bewuster vanuit mijn taken en kan veel beter met drukte omgaan. Hoe Jet vol passie een tip m.b.t. productiviteitsverbetering uitlegt en overbrengt, daar word je echt vrolijk van. Die emotie maakte mij helemaal enthousiast om het ook in praktijk te brengen.

Voor mij kwam dit programma echt op het juiste moment en ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Dit is voor mij dé perfecte combi tussen time-management en persoonlijke effectiviteit.

Cynthia van Wachem

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond werken in de zorg, Apeldoorn

Ik had het druk. Geen overzicht. Het gevoel dat ik steeds brandjes bluste maar niet werkte aan m’n langetermijndoelen….Ga je dan sessies doen om Intens Productief te leren werken? Ik ben toch al heel productief….en wanneer dan…kost dat niet heel veel tijd en die heb ik nou net niet….

Zo maar wat overdenkingen in mijn hoofd voordat ik ‘ja’ zei om Intens Productief te leren werken. Ik merkte dat ik geen voldoening haalde uit het steeds maar doen van korte, vluchtige taken. Iedere keer even ergens aandacht aan geven, maar dan kwam er weer iemand binnenlopen of kreeg ik een e-mail en was ik daarna vergeten waar ik mee bezig was. Ik liet me te veel leiden door prioriteiten van anderen en raakte mijn eigen langetermijndoelen steeds meer kwijt. Ik had het gevoel dat ik superdruk was en een volle agenda had. Maar van welke dingen in mijn werk kreeg ik nou eigenlijk veel energie en hoe zorg ik ervoor dat ik de tijd heb om die dingen te gaan doen? Door mijn werk beter te organiseren en te plannen. Dus ik zei ‘ja’ tegen Jet ;-)

Doordat je via beeldbellen contact hebt kan Jet je goed begeleiden en als je dat wilt kun je haar mee laten kijken op je scherm. Ze stelt vragen, geeft tips en kijkt mee hoe je dingen eenvoudiger en sneller kunt vastleggen, organiseren en zo kunt instellen dat je niet steeds afgeleid bent. De sessie waarin Jet me vroeg om in kaart te brengen hoeveel tijd ik kwijt was aan welke taken, gaf veel inzicht. Want de taken die me het meeste tijd kostten, gaven me het minste energie. Ik had de wens om meer zorgorganisaties te bezoeken omdat ik daar energie van krijg, maar ik had het gevoel dat mijn agenda daar te vol voor zat.

Doordat Jet allerlei slimme trucjes, instellingen en maniertjes weet om je werk beter te organiseren ging ik al snel merken dat het beter organiseren van het werk me tijd en ruimte gaf. Ik ben niet super handig met de computer, dus het was prettig dat Jet tijdens de sessies via 'scherm delen' met me meekeek hoe ik bijvoorbeeld mijn agenda, mail en takenlijsten beter kon instellen en organiseren.

Na ongeveer 2 maanden - en zo’n 5 a 6 sessies - heb ik het idee dat ik meer ruimte heb. In mijn hoofd en in mijn agenda. Ik weet wanneer dingen af moeten zijn. Kan makkelijker ‘nee’ zeggen omdat ik zie dat er veel taken liggen. Wat ik vooral heel belangrijk vind; ik heb meer energie en tijd om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Dus uiteindelijk levert het me vooral veel werkplezier op!

Ik was altijd in de veronderstelling dat ik goed kon organiseren en mijn agenda en taken best goed kon plannen, maar als ik nu zie hoe veel meer efficiënter dat kan, zou ik het iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte!

Tessa Steennis

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Efficiënt werken en grip krijgen op mijn werk, dat lukt me toch nooit. Dacht ik. Dat kost heel veel tijd en is alleen weggelegd voor mensen die niet bevlogen zijn in hun werk. Ik doe dit werk nu al zo lang. Ik heb al zo vaak geprobeerd om meer rust te krijgen in mijn werk. Mijn gedrag veranderen lukt me niet. Ik ben iemand die probeert alle ballen in de lucht te houden en dat doet met passie en bevlogenheid. Nee zeggen en op de tijd letten, past daar naar mijn idee niet bij. Dat dat nadelig is voor mijzelf, daar zal ik mee moeten leren leven. Dacht ik.

Toch ging ik op het aanbod van Jet in. Ze wilde me graag helpen om op een fijne manier bevlogen te werken. Ik zag ook wel in dat er toch wel iets moest veranderen aan mijn werkgedrag; nu is het niet fijn voor mijzelf en uiteindelijk ook niet goed voor de kwaliteit van mijn werk.

De samenwerking met Jet is fijn. Ze neemt de tijd voor je maar let ook op de tijd. Ze vraagt waar ik tegenaan loop en zoekt daar praktische oplossingen voor. Gaandeweg leer ik nieuwe manieren van werken en omgaan met mijn mail en agenda. Als ik merk dat iets toch niet werkt of dat ik toch weerstand heb om iets toe te passen, denkt ze mee over wat ik kan doen zodat het toch werkt. Samen verzinnen we een manier die voor mij werkt.

Het regelmatige contact wat we hebben, zorgt ervoor dat ik elke keer word getriggerd om gefocussed te blijven op het veranderen van mijn gedrag. Een training zou bij mij niet werken, omdat je daarna het zelf moet gaan toepassen en als dan iets niet werkt, laat je het weer los en val je terug in je oude gewoonten. Door de manier van Intens Productief blijf ik er met mijn hoofd bij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij.

Tussen onze afspraken door ben ik gedreven om echt iets te veranderen aan mijn gedrag. Ik heb de Intens Productief werkwijze nu aardig onder de knie. Ik heb slimme trucjes geleerd die mij helpen om toch alle ballen in de lucht te houden, door ze 1 voor 1 aan te pakken, en ze tussentijds op een fijne manier in de wacht te zetten, met het vertrouwen dat ik ze niet vergeet. Ik heb geleerd om soms ook gewoon een taak of vraag niet te doen, er nee tegen te zeggen (okay, het klinkt heel cliché, maar je kunt alleen nee zeggen als je er met volle overtuiging achterstaat) of het door te schuiven naar ergens waar het beter past. Ik heb een duidelijke structuur waarmee ik werk zodat ik weet wat ik wil doen, hoe ik dat wil doen en wanneer ik het wil doen.

Natuurlijk ben ik er nog niet. Ik moet blijven focussen en er goed op letten dat deze werkwijze niet versloft. Maar het werkt voor mij. Omdat Jet een werkmethode heeft ontwikkeld die mij nog steeds bevlogen, chaotisch, energiek en met passie laat werken maar me wel helpt om mezelf te beschermen. Zodat ik doe wat ik wil doen en daar grip op heb en me niet laat leiden door het werk, maar mezelf leid.

Ik beveel de Intens Productief werkwijze aan iedereen aan, die net als ik werkt vanuit een diepgewortelde passie, maar geen grip heeft op het organiseren van al het werk wat hij/zij daarmee op hun nek haalt. Mensen die net als ik de kriebels krijgen van mensen die van nature nee kunnen zeggen en om 17.00 uur gewoon hun laptop sluiten en naar huis gaan (niets mis mee, maar zo ben ik gewoon niet). Mensen die hun gedrag willen veranderen, maar wel willen blijven wie ze zijn.


Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu gratis en geheel vrijblijvend een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever