Louise Meijer

Louise Meijer - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.

Verleden jaar wees een collega mij op de opleiding Intensief Productief welke zij ging volgen. Ik las het programma door en trok voor mijzelf de conclusie, dat ik toch wel heel efficiënt werkte... Ik leverde mijn werk, over het algemeen, op tijd op. Mijn mailbox was mijn To Do lijst, ooit eens geleerd op een training. Daarnaast had ik een boekje waarin ik aantekeningen en acties noteerde. Tussen de bedrijven door behandelde ik mijn mails en acties, maar daardoor kwam ik soms net niet tot de kern of achteraf net even iets anders had moeten reageren. Ook zat mijn hoofd altijd vol ideeën.... op het verkeerde moment. Het lukte mij niet een manier te vinden om ideeën en inspiraties zo op te slaan dat ik er op het juiste moment op terug kon pakken wanneer ik de inspiratie wilde. Mijn agenda was over het algemeen heel overzichtelijk. Gewoon 6 tot 8 afspraken/ overleggen per dag, mijn werk deed ik tussendoor of 's avonds. Niet heel efficiënt natuurlijk. Maar voor mij werkte dit best prima.

Tot mijn collega mij verraste met acties die zij, goed gepland en geagendeerd, oppakte. Deze 'verslaafd-aan-werken' collega veranderde in een relaxte collega die alles ruim van te voren op orde had...... Ik werd toch wel nieuwsgierig.....Na mijn eerste sessie met Jet werd ik heel enthousiast! We begonnen met benoemen wat ik belangrijk vind in mijn werk; zaken die ik moet doen maar ook vooral waar ik meer tijd voor zou willen hebben. Deze verdeling werd ons uitgangspunt.Door de periode van 3 maanden helpt Jet jou echt om de aangeleerde methodieken eigen te maken. Het is een andere manier van werken die helpt om echt structuur te krijgen in het werk. En hierdoor op het juiste moment, het juiste op te leveren.Ik heb veel geleerd over mijn manier van werken maar ook over hoe ik met mijn werk omga. Ik kan zeggen dat door Intensief Productie Programma mijn hoofd bevrijd is van allerlei ideeën, deze staan opgeslagen op een plaats waar ik er met ieder device bij kan op het moment dat ik het nodig heb. Mijn mailbox is continue bijgewerkt; taken staan klaar om op het juiste moment te gaan doen. Ik ervaar echt rust en overzicht in mijn werk, hoe fijn is dat!!!

Isa Bais

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn

Zonder te weten waar ik precies aan begon, en met de sterke behoefte aan meer rust en ruimte in mijn functioneren, ben ik met Jet aan haar Intens Productief programma begonnen. Nu 3 maanden later, heb ik mijn werk op zo’n manier gestructureerd dat ik daadwerkelijk productiever ben, meer ruimte heb voor mijn creativiteit, en meer rust en overzicht heb over alle lopende zaken. Ik ben daardoor veel beter in staat om proactief te handelen, waar ik voorheen vaak mijn tijd en energie verloor door reactief te werken. Bovendien geeft de grip die ik nu op mijn werk heb, me veel rust.

Ik hoef me niet steeds af te vragen of ik wel de nodige stappen zet voor het behalen van mijn doelen, omdat ik nu bewuster werk vanuit mijn doelen. Jet heeft me geholpen eerst zicht te krijgen op mijn manier van werken en waarom die manier contraproductief was, of me niet opleverde wat ik wilde. Door een aantal eenvoudige denkstappen te maken, kreeg ik al snel meer grip op mijn werk. Vervolgens hebben we heel praktisch gewerkt aan een aantal werkprocessen en heeft Jet me handige tips en trucs, tools en instellingen geleerd. In een aantal sessies hebben we e.e.a. ook daadwerkelijk samen ingesteld en geoefend.

En dat werkt! Jet is een prettige coach. Ze is geduldig, bevlogen en behulpzaam. Ze heeft steeds voor ogen dat het gaat om wat mij helpt om mijn doelen te behalen. Daarbij is ze motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht. En zoals zij zelf bij de start van het programma aangaf, is gedragsverandering het doel maar ook de grootste uitdaging om Intens Productief te worden.

Cynthia van Wachem

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond Werken in de Zorg, Apeldoorn

Ik had het druk. Geen overzicht. Het gevoel dat ik steeds brandjes bluste maar niet werkte aan m’n langetermijndoelen….Ga je dan sessies doen om Intens Productief te leren werken? Ik ben toch al heel productief….en wanneer dan…kost dat niet heel veel tijd en die heb ik nou net niet….

Zo maar wat overdenkingen in mijn hoofd voordat ik ‘ja’ zei om Intens Productief te leren werken. Ik merkte dat ik geen voldoening haalde uit het steeds maar doen van korte, vluchtige taken. Iedere keer even ergens aandacht aan geven, maar dan kwam er weer iemand binnenlopen of kreeg ik een e-mail en was ik daarna vergeten waar ik mee bezig was. Ik liet me te veel leiden door prioriteiten van anderen en raakte mijn eigen langetermijndoelen steeds meer kwijt. Ik had het gevoel dat ik superdruk was en een volle agenda had. Maar van welke dingen in mijn werk kreeg ik nou eigenlijk veel energie en hoe zorg ik ervoor dat ik de tijd heb om die dingen te gaan doen? Door mijn werk beter te organiseren en te plannen. Dus ik zei ‘ja’ tegen Jet ;-)

Doordat je via beeldbellen contact hebt kan Jet je goed begeleiden en als je dat wilt kun je haar mee laten kijken op je scherm. Ze stelt vragen, geeft tips en kijkt mee hoe je dingen eenvoudiger en sneller kunt vastleggen, organiseren en zo kunt instellen dat je niet steeds afgeleid bent. De sessie waarin Jet me vroeg om in kaart te brengen hoeveel tijd ik kwijt was aan welke taken, gaf veel inzicht. Want de taken die me het meeste tijd kostten, gaven me het minste energie. Ik had de wens om meer zorgorganisaties te bezoeken omdat ik daar energie van krijg, maar ik had het gevoel dat mijn agenda daar te vol voor zat.

Doordat Jet allerlei slimme trucjes, instellingen en maniertjes weet om je werk beter te organiseren ging ik al snel merken dat het beter organiseren van het werk me tijd en ruimte gaf. Ik ben niet super handig met de computer, dus het was prettig dat Jet tijdens de sessies via 'scherm delen' met me meekeek hoe ik bijvoorbeeld mijn agenda, mail en takenlijsten beter kon instellen en organiseren.

Na ongeveer 2 maanden - en zo’n 5 a 6 sessies - heb ik het idee dat ik meer ruimte heb. In mijn hoofd en in mijn agenda. Ik weet wanneer dingen af moeten zijn. Kan makkelijker ‘nee’ zeggen omdat ik zie dat er veel taken liggen. Wat ik vooral heel belangrijk vind; ik heb meer energie en tijd om met nieuwe dingen aan de slag te gaan. Dus uiteindelijk levert het me vooral veel werkplezier op!

Ik was altijd in de veronderstelling dat ik goed kon organiseren en mijn agenda en taken best goed kon plannen, maar als ik nu zie hoe veel meer efficiënter dat kan, zou ik het iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte!

Tomas Dankers

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch

Ik had constant tijdnood, de drukte overviel me steeds. Ik was mijn werk zo snel mogelijk aan het wegwerken en had eigenlijk geen idee of ik het wel redde in de tijd. Ik werkte veel over.

Ik twijfelde heel erg of ik wel aan het programma zou beginnen, omdat ik het al zo druk had. Ik wilde alleen maar korte oplossingen, 'snackable content' als het ware. Toch ben ik eraan begonnen.

Jet heeft me precies begeleid zoals ik het nodig had. Binnen een mum van tijd had ik het voor elkaar om mijn overvolle mailbox leeg te krijgen. Én het lukte me om dat ook zo te houden. Daar heb ik echt iedere dag plezier van. Daarnaast heeft ze me het programma Wunderlist - wat ik al gebruikte - zoveel effectiever leren inrichten; dat werkt fantastisch.

Ik ben heel blij dat ik het programma gevolgd heb. Ik werk veel bewuster vanuit mijn taken en kan veel beter met drukte omgaan. Hoe Jet vol passie een tip m.b.t. productiviteitsverbetering uitlegt en overbrengt, daar word je echt vrolijk van. Die emotie maakte mij helemaal enthousiast om het ook in praktijk te brengen.

Voor mij kwam dit programma echt op het juiste moment en ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Dit is voor mij dé perfecte combi tussen time-management en persoonlijke effectiviteit.

Leyla Roosen

Leyla Roosen - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.

Mijn werk is super belangrijk voor mij. Ik werk al 16 jaar voor hetzelfde bedrijf en ik houd ervan. Maar moet het altijd in mijn hoofd zitten? Is het wel goed dat ik me altijd druk voel? Waarom pak ik een bepaalde klus op? Mag ik ook nee zeggen? En waarom mail ik mezelf? Kan dat ook anders?

Die vragen ben ik mezelf gaan stellen door Intens Productief. Is het een doel op zich om een bezige bij te zijn? Nee, het gaat om wat ik oplever. Dat inzicht heeft me geholpen om mijn gedrag te veranderen. In mijn nieuwe functie moest ik meer vanuit een helicopter view gaan werken. Loslaten, zaken overzien, prioriteiten stellen, en minder zelf de inhoud in.

Dankzij het programma ervaar ik nu veel meer rust. Een lege inbox, alles op mijn takenlijst, 's avonds niets meer moeten, geen spoed dingen meer in mijn hoofd. Ik weet dat alles loopt zoals het hoort te lopen. Daardoor kan ik nu zonder schuldgevoel een heel ontspannen dag hebben. Voorheen dacht ik 'als ik niet druk ben geweest, dan heb ik iets niet goed gedaan'. Dat is veranderd, doordat ik nu veel meer grip heb.

Jet is een coach die altijd doorvraagt. Ze neemt geen genoegen met een simpel antwoord. Zonder oordeel dwingt ze je tot zelfreflectie. Ergens halverwege het programma viel ik even in mijn oude gedrag terug. Van Jet had ik geleerd tijd te reserveren voor bepaalde taken. Nu was ik over mijn eigen tijd heen aan het plannen en 's avonds zat ik thuis mijn takenlijst bij te werken. Dankzij de regelmatige sessies zag Jet direct wat ik aan het doen was. Ze hielp me resoluut en doortastend om mijn werkwijze weer op orde te krijgen. Je werkt samen aan een gedragsverandering en dat maakt het programma ook echt intensief. Ik snap nu dat dat nodig is. En dat het werkt!

Nu ik grip op mijn werk heb kan ik ook vaker stilstaan om te zien dat zaken goed gegaan zijn. Bovendien ervaar ik weer ruimte om iets nieuws op te starten. Uit de waan van de dag en vanuit meer tevredenheid en plezier. Ik werd heel erg geleefd in mijn werk, en dat is voorbij! Nu leer ik te genieten van wat ik bereik, met dank aan Intens Productief.

Lees hier verder in de rubriek Instant Inspiratie over Leyla

Nicolien Linkels

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.

Toen Jet me informeerde over de intensieve begeleiding en ik zag dat we 10 weken lang 'meters zouden maken' was ik overtuigd. Ik wilde zó graag weer baas over mijn eigen tijd worden.

De start van Intens Productief heb ik ervaren alsof ik 'met de billen bloot' moest. Jet keek met me mee (via schermdelen) naar mijn inbox en agenda. Ik kwam er door haar kritische vragen achter dat er nog een wereld te winnen was. Ze stelde vragen als 'wanneer ga je lunchen?', 'wanneer bereid je dat overleg voor?', 'waar heb je uitwerktijd gepland?'. Het werd me duidelijk dat ik met héél véél dingen bezig was.

Ik kreeg zicht op de afspraken in mijn agenda die wél en ook níet bijdroegen aan mijn doelen. Best confronterend. Ook mijn mail kreeg structuur. Dat heeft me zó geholpen om slimmer te plannen en slimmer met mijn mail om te gaan. Want ik doe nog steeds heel veel, maar nu binnen mijn 36-urige werkweek en veel meer 'in control'. In plaats van 's avonds thuis iets af te maken omdat ik denk dat het direct klaar moet zijn, communiceer ik nu wanneer ik ermee aan de slag kan. Dat kán ook, doordat ik baas over mijn tijd ben. En zo kan mijn laptop 's avonds in mijn tas blijven.

Jet stelt ontzettend veel kritische vragen; ze vraagt door en ze neemt geen genoegen met een antwoord als 'dat doe ik gewoon zo'. Ze is betrokken en heel geïnteresseerd in mij als persoon en wat mij drijft. Ze maakt daarnaast ruimte voor wat er gaandeweg de training gebeurt. Zo hebben wij een sessie gedaan om mijn jaardoelen voor 2019 te bespreken en een jaarplanning te maken. Omdat ik in 2019 met zwangerschapsverlof ga en een nieuwe manager ga inwerken wordt het een ander jaar dan voorgaande jaren. Jet denkt dan zo goed mee, dat heeft me heel erg geholpen. Ze past zich aan aan de fase waarin je zit met je werk.

Lees hier ook de Instant Inspiratie over Nicolien, waarin je een compleet beeld krijgt van haar ervaringen als Intens Productieveling.

Patricia Muller

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.

Ik twijfelde even, omdat ik me afvroeg of het programma te algemeen zou zijn. Ook was ik benieuwd of het wel zou aansluiten bij mijn zeer gevarieerde werkzaamheden. De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Tijdens het programma kon ik een en ander direct in de praktijk toepassen en daardoor kreeg ik daadwerkelijk meer grip op mijn mail en ruimte in mijn hoofd. Daarnaast kan ik makkelijker ‘vrij’ nemen van het werk. Ik heb bijvoorbeeld de pushberichten van mijn mail uitgezet. Dit voelt goed!

Intens Productief is heel praktijkgericht en toegespitst op mijn persoonlijke (werk)situatie. De manier waarop Jet mij heeft geholpen heb ik als zeer constructief ervaren. Ze denkt mee, helpt om doelen en acties te formuleren en ze enthousiasmeert. Ik verheugde me steeds op de volgende sessie!


Tessa Steennis

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Efficiënt werken en grip krijgen op mijn werk, dat lukt me toch nooit. Dacht ik. Dat kost heel veel tijd en is alleen weggelegd voor mensen die niet bevlogen zijn in hun werk. Ik doe dit werk nu al zo lang. Ik heb al zo vaak geprobeerd om meer rust te krijgen in mijn werk. Mijn gedrag veranderen lukt me niet. Ik ben iemand die probeert alle ballen in de lucht te houden en dat doet met passie en bevlogenheid. Nee zeggen en op de tijd letten, past daar naar mijn idee niet bij. Dat dat nadelig is voor mijzelf, daar zal ik mee moeten leren leven. Dacht ik.

Toch ging ik op het aanbod van Jet in. Ze wilde me graag helpen om op een fijne manier bevlogen te werken. Ik zag ook wel in dat er toch wel iets moest veranderen aan mijn werkgedrag; nu is het niet fijn voor mijzelf en uiteindelijk ook niet goed voor de kwaliteit van mijn werk.

De samenwerking met Jet is fijn. Ze neemt de tijd voor je maar let ook op de tijd. Ze vraagt waar ik tegenaan loop en zoekt daar praktische oplossingen voor. Gaandeweg leer ik nieuwe manieren van werken en omgaan met mijn mail en agenda. Als ik merk dat iets toch niet werkt of dat ik toch weerstand heb om iets toe te passen, denkt ze mee over wat ik kan doen zodat het toch werkt. Samen verzinnen we een manier die voor mij werkt.

Het regelmatige contact wat we hebben, zorgt ervoor dat ik elke keer word getriggerd om gefocussed te blijven op het veranderen van mijn gedrag. Een training zou bij mij niet werken, omdat je daarna het zelf moet gaan toepassen en als dan iets niet werkt, laat je het weer los en val je terug in je oude gewoonten. Door de manier van Intens Productief blijf ik er met mijn hoofd bij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij.

Tussen onze afspraken door ben ik gedreven om echt iets te veranderen aan mijn gedrag. Ik heb de Intens Productief werkwijze nu aardig onder de knie. Ik heb slimme trucjes geleerd die mij helpen om toch alle ballen in de lucht te houden, door ze 1 voor 1 aan te pakken, en ze tussentijds op een fijne manier in de wacht te zetten, met het vertrouwen dat ik ze niet vergeet. Ik heb geleerd om soms ook gewoon een taak of vraag niet te doen, er nee tegen te zeggen (okay, het klinkt heel cliché, maar je kunt alleen nee zeggen als je er met volle overtuiging achterstaat) of het door te schuiven naar ergens waar het beter past. Ik heb een duidelijke structuur waarmee ik werk zodat ik weet wat ik wil doen, hoe ik dat wil doen en wanneer ik het wil doen.

Natuurlijk ben ik er nog niet. Ik moet blijven focussen en er goed op letten dat deze werkwijze niet versloft. Maar het werkt voor mij. Omdat Jet een werkmethode heeft ontwikkeld die mij nog steeds bevlogen, chaotisch, energiek en met passie laat werken maar me wel helpt om mezelf te beschermen. Zodat ik doe wat ik wil doen en daar grip op heb en me niet laat leiden door het werk, maar mezelf leid.

Ik beveel de Intens Productief werkwijze aan iedereen aan, die net als ik werkt vanuit een diepgewortelde passie, maar geen grip heeft op het organiseren van al het werk wat hij/zij daarmee op hun nek haalt. Mensen die net als ik de kriebels krijgen van mensen die van nature nee kunnen zeggen en om 17.00 uur gewoon hun laptop sluiten en naar huis gaan (niets mis mee, maar zo ben ik gewoon niet). Mensen die hun gedrag willen veranderen, maar wel willen blijven wie ze zijn.


Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.

Mijn dagen waren hectisch en ik had behoefte aan meer rust. Met een fulltime baan en een jong gezin had ik last van de druk om 's avonds nog achter mijn laptop te moeten. Dankzij Intens Productief ben ik daar nu vanaf. Als ik 's avonds mijn laptop open, is dat alleen nog maar omdat ik het zelf wil en er de tijd voor heb. Ik wilde altijd alles tegelijk en zo snel mogelijk doen. Dankzij mijn nieuwe werkstructuur heb ik nu overzicht over mijn werkweek en mijn taken. Ik ben niet meer 'bang' dat ik dingen vergeet. Dat geeft veel rust in mijn functioneren. Net als het blokkeren van inkomende telefoontjes als ik ergens geconcentreerd aan werk. Ik nam altijd op, waardoor ik steeds uit mijn werk werd getrokken. Dat gebeurt nu niet meer.

De kritische vragen van Jet hebben me veel inzicht gegeven. Zo vraag ik me nu steeds af: "Wat gebeurt er als ik dit nu niet direct doe, maar oppak in het blok dat ik daarvoor in mijn agenda gereserveerd heb?". Altijd klaar willen staan voor anderen is een mooie eigenschap, maar het kan ook ten koste van jezelf en je eigen werk gaan. Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd.

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever