Intens Productief 28
Intens Productief 95

"Ik wil zoveel!"
(Wanneer kom ik eraan toe?)

"Wát een fantastisch idee!"
(Hoe onthoud ik dit?)

"Ik doe dit vanavond zelf wel even..."
(Dan komt het tenminste goed!)

Voor je het wist was het normaal; jij bent altijd druk

En je vindt dat prima. Je houdt van je werk, je bent er trots op, en je doet het graag. Je staat bekend als een bevlogen collega die altijd behulpzaam is. Iemand waar je op kan rekenen. Dus als jouw telefoon gaat, neem je op. En de mails die binnenstromen, die beantwoord jij altijd snel. Bovendien doe je dat allemaal niet zomaar een beetje. Jij streeft naar meer, en naar beter. Waar een ander prima kan leven met een dagje 'business as usual' ben jij een gangmaker die voldoening haalt uit leven in de brouwerij. Een dag de toko draaiende houden is voor jou een dag 'niet gewerkt'.

Je wilt kansen benutten

Een nieuw project, een volgende functie, een team dat iets anders van je vraagt, of ontwikkelingen in de organisatie die jouw werk beïnvloeden. Verandering is aan de orde van de dag en jij gaat iedere nieuwe uitdaging met enthousiasme aan. Je ziet kansen en wilt ze benutten. Je stapt met leergierigheid en ambitie nieuwe situaties in. En als je je afvraagt of je het allemaal wel gaat redden? Linksom of rechtsom krijg jij het voor elkaar.

Je levert kwaliteit, altijd

De kans is groot dat je door jouw flexibele houding een geliefd collega bent. Jouw 'linksom of rechtsom-mentaliteit' gaat hooguit ten koste van jou zelf. Je komt afspraken en deadlines trouw na. En je beweegt collega's om net als jij kwaliteit te leveren. Want voor lager dan jouw lat doe je het niet. Een teleurstellend resultaat van een collega? Jij lost het op.

Wat is het probleem?

Wat is nou eigenlijk het probleem? Je presteert goed, er komt ongelooflijk veel uit je handen en ….. je wordt geleefd door e-mail en afspraken? Bent door je dienstverlenende houding voor iedereen aan het rennen? In de waan van de dag raken je hoogste prioriteiten op de achtergrond en 's avonds zet je thuis nog de puntjes op i. Als je niet aan het werk bent mail je jezelf opdrachten voor de volgende dag. En je vraagt je af: "Wanneer kom ik nou toe aan het strategische denkwerk? Hoe kom ik echt in die helicopter view terecht?" Want in een omgeving die jou steeds de dagelijkse ad-hoc zaken in trekt is ruimte creëren een wens die je wel voelt, maar hoe?

Kan het slimmer?

Ja, dat kan. Het moet ook slimmer, want als je niet meer ruimte voor jezelf creëert, waar gaat dit dan naartoe? Hoe jij je werk doet, is aan jou. Je hebt de vrijheid om dat zelf te bepalen. Maar dat kan ook lastig zijn, want hoe creëer je ruimte om daar bewust mee bezig te zijn?

Stel je eens voor dat je:

  • meer ruimte hebt voor je persoonlijke ontwikkeling;
  • meer helderheid hebt in je hoofd en daardoor beter presteert;
  • beter slaapt, makkelijker ontspant;
  • niets meer vergeet;
  • meer vanuit je eigen doelen werkt;
  • jouw werk beter kunt prioriteren;
  • daardoor meer plezier ervaart... in je werk en in je leven?!
Jet Final2

Net als bij al mijn andere deelnemers kost het wat overtuigingskracht om je te laten inzien dat de oplossing daadwerkelijk in jouw productiviteit zit. Tot je ontdekt hoeveel ruimte je zelf kunt creëren door het praktisch beter organiseren van je werk. "Ik wist niet dat er zoveel te winnen viel", krijg ik regelmatig terug.

"Ik had géén idee dat ik de oplossing in de productiviteitshoek moest zoeken"
Tomas Dankers | Digitaal strateeg Have a Nice Day

27Kopie

Ervaringen van Intens Productievelingen

Wat mijn deelnemers met elkaar (en met mij) gemeen hebben is dat ze intens bevlogen werken. In je functie ben je bij veel projecten en/of activiteiten betrokken. Je werkt met deadlines en er komen vaak ad hoc-zaken op je af. Je weet als geen ander dat overzicht en structuur houden een hele opgave is.

"Dankzij het programma ervaar ik nu veel meer rust."

"Ik doe nog steeds heel veel, maar nu binnen mijn 36-urige werkweek en veel meer 'in control'."

"Binnen een mum van tijd had ik het voor elkaar om mijn overvolle mailbox leeg te krijgen."

"Tijdens het programma kon ik een en ander direct in de praktijk toepassen en daardoor kreeg ik daadwerkelijk meer grip op mijn mail en ruimte in mijn hoofd."

"Wat ik vooral heel belangrijk vind; ik heb meer energie en tijd om met nieuwe dingen aan de slag te gaan."

Lees hier alle ervaringen

Jetsite4

Wat kun je doen?

Vind je het ook zo zonde dat je een fijn leven en een leuke baan hebt, maar soms het idee hebt... dat je er onvoldoende uithaalt...?! Wacht niet langer en plan direct een proefsessie. Beoordeel zelf wat het programma voor jou kan betekenen.

Plan direct je gratis proefsessie!

Plan je sessie in met Jet

Meer weten over de werkwijze die wél werkt?

Ga naar Werkwijze
Leyla Roosen

Ik leer te genieten van wat ik bereik in mijn werk, dankzij Intens Productief Lees meer

Leyla Roosen - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.
Nicolien Linkels

Ik had nooit gedacht dat grip op mijn mail automatisch ruimte zou geven voor iets anders, zoals strategisch denken. Lees meer

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Patricia Muller

De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Lees meer

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond werken in de zorg, Apeldoorn
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg
Isa Bais

Jet is motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht.. Lees meer

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn

Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd. Lees meer

Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu gratis en geheel vrijblijvend een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever