10
NPS

Dewi Renes-Lans - sr. dataspecialist bij Louwman ID&D

“Ik kreeg eindelijk de structuur waar ik zo naar uitkeek”

Dewi Renes-Lans, sr. dataspecialist bij Louwman ID&D, vertelt je over haar ervaring met het Intens Productief programma.

Sessie 1: leuk!
“De eerste sessie ging ik met veel goede zin in: nu gaan we het probleem oplossen. Die sessie was ook leuk! Ik kreeg huiswerk mee en (toen nog) op zaterdagmiddag ging ik dat uitgebreid zitten maken.”

Sessie 2: confronterend
“Bij het huiswerk voor de tweede sessie dacht ik al ‘oké nu gaan we de diepte in’. Ik werd geconfronteerd met mezelf. Ik vroeg me steeds af welke waarde ik nou toevoegde. Ik bén er wel, maar ik dóe niets. Ik voelde me nutteloos. Privé wil ik ook altijd van toegevoegde waarde zijn. Dat is gewoon wie ik ben. Maar het kan niet zo zijn, dat je daardoor nooit tijd overhoudt voor jezelf … En dat gebeurde bij mij wel.”

Gevonden: de bedoeling
“Met die informatie kon ik iets: ik wilde dus dingen doen in plaats van er alleen bij zijn. En ik wilde tijd voor mezelf houden. Daar kwam mijn bedoeling uit: de vrijheid om te groeien. Als ik tijd voor mezelf houd, word ik daar beter en wijzer van. Ik kan dan daadwerkelijk dingen doen. En nadenken: wat heb ik geleerd gisteren? Wil ik nog een cursus doen? Wat wil ik uitwerken?

Eindelijk structuur
“Vanaf de derde of vierde sessie werd ik wat ongeduldig; vertel nou hoe die tooling werkt!! Maar er zat natuurlijk een gedachte achter de opbouw van het programma.”

“Vanaf sessie 4 had ik mijn pijlers in beeld, en begon ik met de inrichting van de tools. Als ik dan aan het einde van de sessie huiswerk kreeg, begon ik er meteen aan. Ik kreeg eindelijk de structuur waar ik zo naar uitkeek.”

Tools leveren tijd op
“Ik wist niet dat de tools zo eenvoudig zijn. De tools leveren je tijd op door hoe je ze leert inrichten. Als je dat allemaal zelf zou moeten uitzoeken, dan ben je veel langer bezig.”

Maatwerk
“Intens Productief is maatwerk. Het is MIJN structuur. Als collega’s mijn agenda zien, met alle kleuren, zeggen ze ‘dat ga ik ook doen’. Dat kan je wel doen, maar het werkt niet. Omdat het míjn structuur is. Er is geen one size fits all. Het is eigen.”

Zelf tot inzicht komen
“De sleutel voor succes bij deze training is dat je er echt voor gaat en je kwetsbaar opstelt. Omdat ik alles aan Annemarie kon vertellen zijn mijn pijlers goed en klopt mijn structuur. Het is heel fijn dat Annemarie me nooit ergens om veroordeeld heeft. Bovendien gaf ze mij het idee dat ik het allemaal zelf bedacht. Dat is heel effectief. Ik kwam zelf tot heldere inzichten. De kracht is dat ze het niet voorzegt, maar de juiste denkprocessen weet te triggeren.”

“Het gevaar met trainers is dat ze hun gedachtegang aan jou willen opleggen. Zij hebben iets ontdekt en dat moet jij kopiëren. Dit programma doet dat niet. Het zet bepaalde denkprocessen in gang, zodat je zelf tot die 4 pijlers komt. En dat je écht begrijpt wat die pijlers inhouden. Annemarie heeft me nooit gestuurd, terwijl ik denk dat ze al lang wist wat mijn pijlers waren.”

Alle vertrouwen in blijvend effect
“Als je emmer steeds overloopt, of je loopt in 7 sloten tegelijk en ziet door de bomen het bos niet meer; dat herken ik. Maar hoe het nú gaat … Ik ben heel enthousiast over het effect van Intens Productief. Ik ervaar zoveel benefits. En ik heb het idee dat ik het zelf bedacht heb hè, dus ik heb er alle vertrouwen in dat dit effect blijft.”

Dewi rondde haar Intens Productief programma in januari 2023 af: “Voor mij geldt, doel bereikt: Ik ben er niet alleen, ik doe weer dingen. En, ik heb ruimte voor mezelf gecreëerd.”

Ben je benieuwd naar haar resultaten? Lees hier meer.
Weten of het iets voor jou is?


Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie Download hier de informatie voor je werkgever