“Wat ik jarenlang voor organisaties deed, doe ik nu voor bevlogen professionals”

“Wat ik jarenlang voor organisaties deed, doe ik nu voor bevlogen professionals”

Annemarie Weststrate-Broeksteeg - Trainer Intens Productief

“Jet en ik zijn collega’s geweest en ik wist dat zij Intens Productief had opgericht. Op een dag vroeg ze me of ik eens mee wilde denken. Ze vond mijn manier van denken interessant. Ik die van haar ook, dus dat beloofde wat.”

“Toen Jet – een hele tijd later – vertelde dat ze er een trainer bij zocht en aan mij dacht, vond ik dat gelijk heel tof. Na een aantal gesprekken besloot ik om een coachingsopleiding te gaan doen. Ik heb ook de DISC-certificering gedaan, om individuele drijfveren en gedragsvoorkeuren in kaart te kunnen brengen.”

“Door mijn achtergrond in de informatiekant van organisaties – de feiten en cijfers, analyses, business intelligence – en mijn doelgerichtheid ben ik in staat om doelen helder te krijgen, te onderzoeken wat er nodig is voor succes en de voortgang inzichtelijk te maken. Dat heb ik jarenlang voor organisaties gedaan. Nu bij Intens Productief kan ik dit voor en met individuen doen.”

Te druk om je werkwijze te veranderen
“Als manager was ik veel te druk om het Intens Productief programma te volgen. Ik herken dat bij professionals; dat je denkt dat je te druk bent om je werkwijze te veranderen. Bovendien is het best een stap om naar je manager te gaan en te zeggen dat je effectiever zou kunnen zijn. Het kan voelen alsof je zegt dat je het op dit moment niet goed doet. Dat moet je durven.”

Intens Productief Zwolle  So108001  Ella Kragt Fotografie

Heel leuk, maar de schoen wrong
“Ik was manager Control & Informatie, stuurde een team aan en deed daarnaast mee aan het senior managementprogramma. Ik vond het allemaal superleuk, maar de schoen wrong wel. Dat had ook met persoonlijke omstandigheden te maken. Als ik nu terugkijk, zou ik willen dat ik toen bewustere keuzes had gemaakt. Ik koos niet voor wat ik belangrijk vond, of waar ik energie van kreeg. Ik was van: gáán. Ik vond dat ik alles moest doen en moest kunnen. Vanuit gedrevenheid, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme legde ik de lat heel hoog voor mezelf. Ik was ook streng voor mezelf. Ik heb totaal onderschat wat overbelasting kan doen. Je hebt maar één lichaam en je reserves kunnen echt opgaan.”

Blauw en groen talent
“In mijn werk kon ik mijn ‘blauwe talent’ altijd goed kwijt, maar ik ontdekte dat mijn grote sociale drijfveer te weinig voldoening kreeg. Ik ben naast blauw – cijfermatig, goed in details, doelgericht – ook groen. Gericht op mensen en relaties. Terugkijkend zie ik bijvoorbeeld dat ik in het MT, waar ik in zat, het meeste werkplezier ervaarde in de samenwerking.

Intens Productief Annemarie Trainer

Samen met mensen, in verbinding, naar een doel of resultaat toewerken geeft me veel energie. In het MT wilden we allemaal vooruit, we konden elkaar aanspreken en we hadden een gezamenlijk doel. Dáár genoot ik van en daar wrong dan ook de schoen; ik was me van mijn sociale drijfveer niet zo bewust en maakte daar te weinig ruimte voor.”

Ik begrijp waar je tegenaan kunt lopen
“Daarom zou ik, terugkijkend, bewustere keuzes gemaakt willen hebben. En daarom is het zo mooi dat ik mijn persoonlijke reis kan meenemen in het trainen van professionals en leiders voor Intens Productief. Want de noodzaak voor bewuste keuzes begrijp ik ontzettend goed. Ik kan me inleven. Ik heb een team aangestuurd en in een MT gezeten. Ik begrijp de dingen waar je in een zakelijke context tegenaan kunt lopen.”

Behoefte aan meer ruimte
“Ik geloof vanuit eigen ervaring in de filosofie van Intens Productief. Dat je eerst kijkt naar je drijfveren en talenten, dan je doelen bepaalt en dan pas je systeem inricht. Als je je drijfveren kent, kun je bewuste keuzes maken voor meer headspace. Dat is de behoefte die ik veel hoor; meer ruimte.”

Intens Productief Jet Annemarie Trainers

Opladen en inchecken
“Zelf heb ik die behoefte aan ruimte natuurlijk ook. Om voor mijn eigen headspace te zorgen ga ik bijvoorbeeld wandelen. Ik laad op van mensen om me heen, maar luister ook graag in alle rust naar een boek, podcast of muziek, zoals de podcast ‘Kalm met klassiek’. Ook sta ik iedere ochtend even stil bij wat ik die dag ga doen, al is dat best moeilijk met de drukte van een gezin om me heen. Wat er ook gebeurt, voor het ontbijt doe ik een aantal yoga-oefeningen. Soms stellen mijn kinderen me ondertussen een vraag, dat is prima. De oefeningen helpen om even bij mezelf in te checken.”

Op onze manier is de kans van slagen heel groot
“Ik herken dat je een super leuke training hebt gehad, waar je op maandagochtend mee aan de slag wilt, en waar dan niets van komt. Je implementeert wel iets, maar eigenlijk haal je daar nooit het maximale uit. Er komt in een werkweek al snel weer iets urgents voorbij waardoor je terugvalt in je routine. Hoe goed de trainers die dag ook waren. In onze training kan ik iedere sessie bijsturen als een kandidaat bijvoorbeeld een stap gemist heeft. Ik kan er meteen op terugkomen en borgen dat we die stap toch zetten.”

Intens Productief Trainer Annemarie1

Wat jíj belangrijk vindt
“Je hoeft het niet voor mij te doen, die lege inbox. We helpen je om je bewust te worden van wat jíj belangrijk vindt, waar je blij van wordt en waar je van oplaadt. Dat is voor iedereen anders. Als je jouw waarom kent, houd je een nieuwe werkwijze vol. Dan borg je het in jezelf en dan dóe je het ook echt voor jezelf.”

Ontplofte mailbox
“De kandidaten die ik tot nu toe ontmoet heb, lopen aan tegen dingen als een ontplofte mailbox, drie afspraken tegelijk hebben, één mail in de loop van een week tien keer lezen en er niets mee doen, onvoorbereid in meetings komen, aantekeningen kwijtraken en de actiepunten vergeten zijn. Ze missen de ruimte om te doen wat ze echt willen, maar ook om op te laden en zich niet af te laten leiden.”

Complimenten van externen
“Een kandidaat kreeg complimenten van een externe partij; dat ze alles zo op orde heeft. ‘Eigenlijk zou iedereen dit in het onboarding-programma moeten krijgen’, zei nog een andere kandidaat. Het maakt een organisatie veel effectiever als iedereen op één bepaalde manier werkt.”

Dan hebben we echt iets bereikt
“Wat ik heel gaaf vind is dat kandidaten ook op persoonlijk vlak na gaan denken over hun tijdsindeling, hun grenzen en de ruimte voor zichzelf. Zo vertelde een kandidaat dat hij nu ook in zijn vrijwilligerswerk helder gecommuniceerd heeft wanneer hij beschikbaar is en wanneer niet, in plaats van altijd klaar te staan. Op die manier heeft hij ruimte gecreëerd in zijn avonduren. Hij heeft keuzes gemaakt door na te denken over wat voor hem belangrijk is en hoe hij zijn tijd wil indelen. Dan concludeer ik, dat we hem echt tot nadenken hebben aangezet en iets hebben bereikt. Dat vind ik mooi.”

Intens Productief Zwolle  So108384  Ella Kragt Fotografie 1

Wat ga je met meer ruimte doen?
“Tegelijk zie ik ook dat meer ruimte heel spannend kan zijn. Want wát ga je met die ruimte doen? Je verlangt ernaar, maar als het zover is, is er geen uitweg meer. Je kunt je niet meer – bewust of onbewust – verschuilen achter een volle inbox. Dat kan best even ongemakkelijk zijn. Denk er maar eens over na: een mail versturen voelt als een vinkje zetten. Klaar, check, gedaan. Maar als je niet meer werkt vanuit je mail en ruimte hebt voor grote dingen, hoe ga je dan toch fijn vinkjes zetten en je voldaan voelen? Daar hebben wij natuurlijk het antwoord op.

Wil je dit zelf ervaren?

Plan een proefsessie!
Nancy Boakye

"Het hele traject heb ik positief ervaren. Al tijdens onze kennismakingscall & intake gesprek voelde ik dat we al een match waren.” Lees meer

Nancy Boakye - Secretaresse
Yen Wu

"Het hele traject heb ik positief ervaren. Al tijdens onze kennismakingscall & intake gesprek voelde ik dat we al een match waren.” Lees meer

Yen Wu - FS, Credit Data Steward | Scrum master
Liesbeth Bult

"Het heeft mij inzicht gegeven in waar ik sta en wat IK daarin wil, welke keuzes ik op dagelijkse basis maak en of dat wel zinvolle keuzes zijn. Ik ben echt nog in de fase van bewust-onbekwaam maar daarbinnen is meer rust en inzicht.” Lees meer

Liesbeth Bult - Projectleider, Secretaris FZO regio Noord Brabant, P&O adviseur
Stefan Wolfs

​"Ik raad iedereen die dagelijks met MS Office werkt Intens Productief aan. Zelf zie ik het systeem wat Intens Productief je leert als best practice om het meest uit de Office producten te halen. Met als bijkomend voordeel dat je gestructureerd werkt aan de prioriteiten die voor jou belangrijk zijn." Lees meer

Stefan Wolfs - Lean Consultant - ABN AMRO Bank
Michiel Torensma

"Ik vond het een heel prettige training waarbij er echt aandacht en focus was voor de ontwikkelpunten die ik zelf aangaf. Daarbij vroeg je goed door, zodat als het ook voor mijzelf niet helemaal duidelijk was waar ik nou precies tegenaan liep, dit wel duidelijk werd. En vanuit die leerbehoefte... Lees meer

Michiel Torensma - Non-Financial Risk Specialist
Dewi Renes-Lans

Sessie 1: leuk! “De eerste sessie ging ik met veel goede zin in: nu gaan we het probleem oplossen. Die sessie was ook leuk! Ik kreeg huiswerk mee en (toen nog) op zaterdagmiddag ging ik dat uitgebreid zitten maken.” Lees meer

Dewi Renes-Lans - sr. dataspecialist bij Louwman ID&D
Richard Erkens

Hoewel ik voor mijn gevoel al best wel gestructureerd was heeft deze methodiek me echt geholpen. Lees meer

Richard Erkens - Business Implementatie Manager Personal & Business Banking - ABN AMRO Bank
Arjan Wijnands

Jij hebt me overtuigd, niet door te zeggen dat ik iets mocht, maar meer kijk of iets bij je past en probeer het gewoon. Nou dat is gelukt. Lees meer

Arjan Wijnands - Sector Specialist mondzorg & Dierenartsen - ABN AMRO Bank
Nancy Jonkman

Om op deze manier te werken vergeet je nooit iets en kan je zaken afvinken. Superfijn! Lees meer

Nancy Jonkman - Sector Specialist Medisch - ABN AMRO Bank
Masja Overing

Ik vond het Intens Productief programma echt oprecht goed en zeer waardevol. Lees meer

Masja Overing - Head of People, Conduct & Communication bij ABN AMRO Bank
Kirsten Vingerhoets

Jet is erg betrokken en we deden het echt samen. Lees meer

Kirsten Vingerhoets - Online consultant bij Adecco
Kim Rikken

Een betere besteding van opleidingsbudget had ik mij niet kunnen wensen!​ Lees meer

Kim Rikken - Sr. Client Partner Presenter
Hilde Jaarsma

Samen met trainer/coach Jet Hasper is mijn agenda aangenamer, mijn hoofd helder en voel ik me meer baas over mijn agenda. Lees meer

Hilde Jaarsma - Skill lead DBZ bij ABN AMRO Bank N.V.
Marc van Iersel

Dit is eigenlijk een must voor iedereen! Lees meer

Marc van Iersel - Business Consultant Performance PeBa & CC ABN AMRO.
Inge Romkes

Ik vond het Intens Productief programma echt oprecht goed en zeer waardevol. Lees meer

Inge Romkes - Programma manager bij Adecco
Femke Wolbrink

​"Een beetje sceptisch vooraf was ik wel. Ik moest een andere manier van werken/ noteren aanleren en van een oude gewoonte afstappen; mijn gedrag veranderen. Hier ben ik (nog steeds) dagelijks bewust mee bezig en het gaat steeds beter. Zo verplicht ik mijzelf o.a. in mijn vooruitblik moment prioriteiten te... Lees meer

Femke Wolbrink - Senior backoffice medewerker at 4people
Janet Nijsten

Dit programma heeft mij veel rust gebracht in mijn hoofd, focus op mijn activiteiten, geleerd wat vaker nee te zeggen en prio's te stellen. Lees meer

Janet Nijsten - Manager EDR KYC ABN AMRO Bank N.V.
Judith Visser

De sessies met Jet hebben mij vanaf de eerste sessie geholpen om mijn werk anders te gaan doen. Lees meer

Judith Visser - Branchmanager bij Adecco
Anita Verbeek

​Deze werkwijze zorgt ervoor dat je overzicht en focus hebt. Lees meer

Anita Verbeek - Relatiemanager Commercial Banking sector Retail
Annelies Piket - van Winden

​Van tevoren dacht ik dat Intens Productief meer een programma zou zijn om mijn mailbox te ordenen. Maar het is zoveel meer dan dat! Lees meer

Annelies Piket - van Winden - Adviseur Inkomen & Vermogen bij ABN AMRO Bank
Judith van ‘t Loo

Jet heeft mij tijdens het programma de juiste vragen gesteld en mij echt aan het denken gezet. Het heeft mij, naast rust en productiviteit vooral inzicht gebracht. Lees meer

Judith van ‘t Loo - Relatie Manager bij ABN AMRO Bank N.V.
Yvette van Dijk

Op zoek naar een nieuwe manier van werken kwam ik bij Jet terecht. Dat nieuwe systeem werkt voor nu voor mij, in plaats van andersom. Lees meer

Yvette van Dijk - Yvette van Dijk, Area manager Adecco Top Secretaries
Judith Visser

Ik had niet durven hopen dat de verandering en het effect zo groot zouden zijn. Lees meer

Judith Visser - Branchmanager Adecco Top Secretaries
Louise Meijer

Mijn verslaafd-aan-werken-collega veranderde in een relaxte collega die alles ruim van tevoren op orde had. Toen werd ik nieuwsgierig! Lees meer

Louise Meijer - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Leyla de Heer

Ik leer te genieten van wat ik bereik in mijn werk, dankzij Intens Productief Lees meer

Leyla de Heer - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.
Nicolien Linkels

Ik had nooit gedacht dat grip op mijn mail automatisch ruimte zou geven voor iets anders, zoals strategisch denken. Lees meer

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Corrinne Nederstigt

Mijn nieuwe motto is: Druk zijn is niet sexy, rustig en in control zijn wel. Lees meer

Corrinne Nederstigt - HR adviseur Louwman Holdings B.V.
Ronald Peulen

Jet heeft mij weten te overtuigen waarom structuur belangrijk is. Ik ben nu een betere professional voor mijn opdrachtgever. Lees meer

Ronald Peulen - Consultancy and Support Commercial Banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Patricia Muller

De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Lees meer

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.

Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd. Lees meer

Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.
Rob Weijschede

Lees meer

Rob Weijschede - IT Platform Manager - Workplace Tooling bij Signify
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Staffunctionaris Innovatie & Beleid ContourdeTwern, Tilburg
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond Werken in de Zorg, Apeldoorn
Liesbeth van Dijk

Met deze werkwijze wordt je manager ondersteunen wel heel makkelijk!   Lees meer

Liesbeth van Dijk - Managementassistent Sociaal Domein a.i.
Mieke Mooren

Ik ben verrast door wat ik in 10 sessies over mezelf, maar vooral ook over de zeer werkbare toepassingen, heb geleerd. Lees meer

Mieke Mooren - Klantadviseur
Yvonne van den Elshout

Ik zou Intens Productief iedereen aan willen raden! Echt super deze manier van werken! Lees meer

Yvonne van den Elshout - Adviseur Inkomen en Vermogen

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie Download hier de informatie voor je werkgever