"We willen met z’n allen veel te normaal zijn!"

"We willen met z’n allen veel te normaal zijn!"

Jet Hasper - Eigenaar Intens Productief

Intens Productief is door mij opgericht toen ik na een burn-out niet meer als campagnemarketeer verder wilde. Het enige dat me nog ontzettend veel energie gaf, was structureren. Ik zie overal processen in, en in mijn werk als marketeer viel me op hoe weinig aandacht we besteedden aan onze processen.

Ik vond het eindeloos inspirerend om te zien hoe anderen daar wel in slaagden. Bijvoorbeeld de mensen van het reclamebureau. Zij kwamen altijd geïnspireerd een creatieve sessie binnen. Fris. Vol energie. Waar wij zelf, als opdrachtgever, veelal in de waan van de dag leefden. Zij hadden zich voorbereid op krachtig denkwerk. Daarna verdwenen ze in een soort creatieve machine en kregen wij als klant iets gaafs terug. Hun proces was zó doelbewust ingericht dat het vóór ze werkte. En wat ze me heel duidelijk lieten zien: denkwerk is ook werk!

Wij daarentegen joegen elkaar op met snelle acties en strakke planningen. En namen geen denkruimte! We deden belangrijke dingen - tussendoor. En het kwam steeds vaker voor dat ik collega’s dringend moest vragen echt nú te reageren, omdat ik het antwoord eigenlijk gisteren al nodig had. Door de waan van de dag liep ik steeds achter collega’s aan voor input en reacties. Dat kostte veel energie, maar wat ik destijds erger vond was dat het de kwaliteit van mijn werk aantastte.

Intens Productief Nijkerk  039  Ella Kragt Fotografie

Laat dat voor een bevlogen professional een soort hel op aarde zijn. De kwaliteit van je werk, is waar je ’s ochtends voor opstaat. Ik wilde het maximaal mogelijke neerzetten. Ik deed er daarom alles aan om mijn eigen proces wél in de hand te hebben. Ik was altijd voorbereid, ik had mijn planningen op orde, ik wist wie er op mij wachtte, ik wist op wie ik zelf wachtte, ik kwam overal op tijd en ik leverde wat ik toezegde.
Maar dat was een krachtsinspanning die me leeg trok.
Mijn burn-out – weet ik nu – ontstond mede hierdoor. Perfectionistisch presteren, alle touwtjes in handen hebben en altijd een mogelijkheid zien om iets gedaan te krijgen. Ook als die mogelijkheid er eigenlijk niet was. Ik had een heel sterke identiteit ontwikkeld en was in staat om koste wat kost voor resultaat te zorgen.

En ‘koste wat kost’ ging vooral ten koste van mijzelf. Ik werkte vanuit pure wilskracht. Doorzetten, en vooral niet laten zien hoe (kwetsbaar) ik me écht voelde. Want die sterke identiteit was als een muur. Het was niet wie ik écht ben, juist niet. Mijn stoere buitenkant was zelfbescherming tegen de pijn, de eenzaamheid en de schaamte uit mijn jeugd. Ik had van mijn baan mijn identiteit gemaakt, om niet te hoeven voelen. Tot ik die baan verloor.

Mijn baan verliezen was eerst alsof ik mijn identiteit verloor. Alsof het einde daar was. Natuurlijk bleef ik leven, en die ervaring opende mijn ogen. Ik had geen baan meer, ik wist niet meer wie ik was, maar ik wás er nog! Structuren bleek mijn overlevingsmechanisme. Helemaal niet verkeerd, want laat dat het enige zijn waar ik nog energie van kreeg. Ik herinnerde me dat mijn structuur opviel bij mijn toenmalige collega’s. Ze zagen dat onze werkwijze ook anders kon. Beter zelfs. Ik had sommigen zelfs naar de productiviteitstraining gestuurd die ik zelf gedaan had. Gebaseerd op de methode Getting Things Done, van David Allen.

Het is David Allen die me later een enorme zet in de goede richting gaf. Op een congres stapte ik met knikkende knieën op hem af. Ik wilde hem persé iets vragen. De man die een methode ontwikkelde die zó eenvoudig is en daardoor zó knap. Die man had ik op een voetstuk staan.

Intens Productief Nijkerk  036  Ella Kragt Fotografie

Ik was al begonnen aan het ontwikkelen van Intens Productief. Een spannende fase, waarin ik ondernemer werd. Ik oriënteerde me op een train-de-trainer-cursus. Misschien kon ik simpelweg trainer worden in de methode waarmee ik zelf ooit gestart was (met David Allen als grondlegger). Maar algauw hoorde ik dat trainers hun eigen visie, of hun eigen kennis, niet mochten toevoegen aan het bestaande materiaal. Dat was echt verboden.

Nou, ik had heel wat aan te vullen! Dus was het duidelijk: ik ging zelf mijn eigen methode ontwikkelen. Zodat ik al mijn kennis kon doorgeven, vanuit mijn eigen visie op productiviteit. Een visie die sterk is bepaald door de worsteling die ik zelf had meegemaakt.

David Allen 2

Met knikkende knieën liep ik dus naar David Allen. En verlegen vroeg ik hem (waarschijnlijk met bevende stem): “Hoe ontwikkel ik nou mijn eigen methode?”

Zijn antwoord bracht me op een productief spoo
r (hoe kon het ook anders). Hij zei: “Ga met mensen werken en ontwikkel het gaandeweg.”

Dus startte ik met een proefpanel. Ik trainde professionals en luisterde ondertussen nauwgezet naar hun vragen, uitdagingen en verlangens. Dat bood me een schat aan informatie en inzichten voor de ontwikkeling van mijn eigen methode.

Maar wat Intens Productief uiteindelijk uniek zou maken kwam uit een andere, verrassende hoek.

In een training contentmarketing pikte ik het principe van ‘werken met vier pijlers’ op. De pijlers geven richting en focus. In de context van contentstrategie: je weet waarover je communiceert, en waarover niet. Dit werken met pijlers voerde ik in eerste instantie door in mijn communicatiestrategie, daarna in mijn bedrijfsvoering, en vervolgens in de opzet van mijn programma. Ook tijdens de sessies met mijn proefdeelnemers begon ik de pijlers te gebruiken. Ik liet ze vier aandachtsgebieden voor hun werk formuleren. Dat bleek vaak een hele uitdaging. Ze kwamen bijvoorbeeld terug met twaalf pijlers, waarna de handen in het haar gingen bij de boodschap dat het er echt maximaal vier mochten zijn.

Maar het werkte! De een na de ander kwam met meer of minder gepuzzel op vier pijlers uit. En belangrijker; de een na de ander noemde dat onderdeel van de training het meest transformerend voor hun werkwijze. Het had de grootste impact. En het werd zodoende een cruciaal onderdeel van mijn aanpak. Op een manier die ik nooit van tevoren had kunnen bedenken. Door het te doen, zoals David Allen me adviseerde, ontstond het.

Werken vanuit je doelen, zoals ik het ben gaan noemen, gaf mij focus in het opzetten van Intens Productief. Het bleek mijn deelnemers enorm te helpen om tot de kern te komen, zoals ik zelf tot de kern moest komen om Intens Productief überhaupt te kunnen bedenken. Een traject van zeker twee jaar, maar een bedrijf en een training die voelen als een levenswerk.

Intens Productief Nijkerk  004  Ella Kragt Fotografie

Nu bestaat Intens Productief ruim 4 jaar en heb ik meer dan 100 professionals getraind binnen 20 organisaties.

Ik ervaar zelf enorm veel werkplezier en haal meer voldoening uit het ondernemerschap dan ik ooit gedacht had. Mijn werkweken zijn zo ingericht dat ik erbij floreer. Ik ken mijn eigen voorwaarden en ben productief op mijn eigen unieke manier. Dankzij die visie op productiviteit kan ik mijn eigen(wijze) bijdrage aan de wereld leveren. Net als mijn deelnemers.

Wil jij ook Intens Productief werken?

Plan dan nu je proefsessie!
Nancy Boakye

"Het hele traject heb ik positief ervaren. Al tijdens onze kennismakingscall & intake gesprek voelde ik dat we al een match waren.” Lees meer

Nancy Boakye - Secretaresse
Yen Wu

"Het hele traject heb ik positief ervaren. Al tijdens onze kennismakingscall & intake gesprek voelde ik dat we al een match waren.” Lees meer

Yen Wu - FS, Credit Data Steward | Scrum master
Liesbeth Bult

"Het heeft mij inzicht gegeven in waar ik sta en wat IK daarin wil, welke keuzes ik op dagelijkse basis maak en of dat wel zinvolle keuzes zijn. Ik ben echt nog in de fase van bewust-onbekwaam maar daarbinnen is meer rust en inzicht.” Lees meer

Liesbeth Bult - Projectleider, Secretaris FZO regio Noord Brabant, P&O adviseur
Stefan Wolfs

​"Ik raad iedereen die dagelijks met MS Office werkt Intens Productief aan. Zelf zie ik het systeem wat Intens Productief je leert als best practice om het meest uit de Office producten te halen. Met als bijkomend voordeel dat je gestructureerd werkt aan de prioriteiten die voor jou belangrijk zijn." Lees meer

Stefan Wolfs - Lean Consultant - ABN AMRO Bank
Michiel Torensma

"Ik vond het een heel prettige training waarbij er echt aandacht en focus was voor de ontwikkelpunten die ik zelf aangaf. Daarbij vroeg je goed door, zodat als het ook voor mijzelf niet helemaal duidelijk was waar ik nou precies tegenaan liep, dit wel duidelijk werd. En vanuit die leerbehoefte... Lees meer

Michiel Torensma - Non-Financial Risk Specialist
Dewi Renes-Lans

Sessie 1: leuk! “De eerste sessie ging ik met veel goede zin in: nu gaan we het probleem oplossen. Die sessie was ook leuk! Ik kreeg huiswerk mee en (toen nog) op zaterdagmiddag ging ik dat uitgebreid zitten maken.” Lees meer

Dewi Renes-Lans - sr. dataspecialist bij Louwman ID&D
Richard Erkens

Hoewel ik voor mijn gevoel al best wel gestructureerd was heeft deze methodiek me echt geholpen. Lees meer

Richard Erkens - Business Implementatie Manager Personal & Business Banking - ABN AMRO Bank
Arjan Wijnands

Jij hebt me overtuigd, niet door te zeggen dat ik iets mocht, maar meer kijk of iets bij je past en probeer het gewoon. Nou dat is gelukt. Lees meer

Arjan Wijnands - Sector Specialist mondzorg & Dierenartsen - ABN AMRO Bank
Nancy Jonkman

Om op deze manier te werken vergeet je nooit iets en kan je zaken afvinken. Superfijn! Lees meer

Nancy Jonkman - Sector Specialist Medisch - ABN AMRO Bank
Masja Overing

Ik vond het Intens Productief programma echt oprecht goed en zeer waardevol. Lees meer

Masja Overing - Head of People, Conduct & Communication bij ABN AMRO Bank
Kirsten Vingerhoets

Jet is erg betrokken en we deden het echt samen. Lees meer

Kirsten Vingerhoets - Online consultant bij Adecco
Kim Rikken

Een betere besteding van opleidingsbudget had ik mij niet kunnen wensen!​ Lees meer

Kim Rikken - Sr. Client Partner Presenter
Hilde Jaarsma

Samen met trainer/coach Jet Hasper is mijn agenda aangenamer, mijn hoofd helder en voel ik me meer baas over mijn agenda. Lees meer

Hilde Jaarsma - Skill lead DBZ bij ABN AMRO Bank N.V.
Marc van Iersel

Dit is eigenlijk een must voor iedereen! Lees meer

Marc van Iersel - Business Consultant Performance PeBa & CC ABN AMRO.
Inge Romkes

Ik vond het Intens Productief programma echt oprecht goed en zeer waardevol. Lees meer

Inge Romkes - Programma manager bij Adecco
Femke Wolbrink

​"Een beetje sceptisch vooraf was ik wel. Ik moest een andere manier van werken/ noteren aanleren en van een oude gewoonte afstappen; mijn gedrag veranderen. Hier ben ik (nog steeds) dagelijks bewust mee bezig en het gaat steeds beter. Zo verplicht ik mijzelf o.a. in mijn vooruitblik moment prioriteiten te... Lees meer

Femke Wolbrink - Senior backoffice medewerker at 4people
Janet Nijsten

Dit programma heeft mij veel rust gebracht in mijn hoofd, focus op mijn activiteiten, geleerd wat vaker nee te zeggen en prio's te stellen. Lees meer

Janet Nijsten - Manager EDR KYC ABN AMRO Bank N.V.
Judith Visser

De sessies met Jet hebben mij vanaf de eerste sessie geholpen om mijn werk anders te gaan doen. Lees meer

Judith Visser - Branchmanager bij Adecco
Anita Verbeek

​Deze werkwijze zorgt ervoor dat je overzicht en focus hebt. Lees meer

Anita Verbeek - Relatiemanager Commercial Banking sector Retail
Annelies Piket - van Winden

​Van tevoren dacht ik dat Intens Productief meer een programma zou zijn om mijn mailbox te ordenen. Maar het is zoveel meer dan dat! Lees meer

Annelies Piket - van Winden - Adviseur Inkomen & Vermogen bij ABN AMRO Bank
Judith van ‘t Loo

Jet heeft mij tijdens het programma de juiste vragen gesteld en mij echt aan het denken gezet. Het heeft mij, naast rust en productiviteit vooral inzicht gebracht. Lees meer

Judith van ‘t Loo - Relatie Manager bij ABN AMRO Bank N.V.
Yvette van Dijk

Op zoek naar een nieuwe manier van werken kwam ik bij Jet terecht. Dat nieuwe systeem werkt voor nu voor mij, in plaats van andersom. Lees meer

Yvette van Dijk - Yvette van Dijk, Area manager Adecco Top Secretaries
Judith Visser

Ik had niet durven hopen dat de verandering en het effect zo groot zouden zijn. Lees meer

Judith Visser - Branchmanager Adecco Top Secretaries
Louise Meijer

Mijn verslaafd-aan-werken-collega veranderde in een relaxte collega die alles ruim van tevoren op orde had. Toen werd ik nieuwsgierig! Lees meer

Louise Meijer - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Leyla de Heer

Ik leer te genieten van wat ik bereik in mijn werk, dankzij Intens Productief Lees meer

Leyla de Heer - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.
Nicolien Linkels

Ik had nooit gedacht dat grip op mijn mail automatisch ruimte zou geven voor iets anders, zoals strategisch denken. Lees meer

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Corrinne Nederstigt

Mijn nieuwe motto is: Druk zijn is niet sexy, rustig en in control zijn wel. Lees meer

Corrinne Nederstigt - HR adviseur Louwman Holdings B.V.
Ronald Peulen

Jet heeft mij weten te overtuigen waarom structuur belangrijk is. Ik ben nu een betere professional voor mijn opdrachtgever. Lees meer

Ronald Peulen - Consultancy and Support Commercial Banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Patricia Muller

De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Lees meer

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.

Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd. Lees meer

Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.
Rob Weijschede

Lees meer

Rob Weijschede - IT Platform Manager - Workplace Tooling bij Signify
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Staffunctionaris Innovatie & Beleid ContourdeTwern, Tilburg
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond Werken in de Zorg, Apeldoorn
Liesbeth van Dijk

Met deze werkwijze wordt je manager ondersteunen wel heel makkelijk!   Lees meer

Liesbeth van Dijk - Managementassistent Sociaal Domein a.i.
Mieke Mooren

Ik ben verrast door wat ik in 10 sessies over mezelf, maar vooral ook over de zeer werkbare toepassingen, heb geleerd. Lees meer

Mieke Mooren - Klantadviseur
Yvonne van den Elshout

Ik zou Intens Productief iedereen aan willen raden! Echt super deze manier van werken! Lees meer

Yvonne van den Elshout - Adviseur Inkomen en Vermogen

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Maak kennis in een vrijblijvende proefsessie Download hier de informatie voor je werkgever