Leer werken vanuit je doelen
Ruimte in je hoofd

Leer werken vanuit je doelen

Wat zijn je doelen? Ben je verantwoordelijk voor een bepaald resultaat? Werk je met een jaarplan? Waar word je op beoordeeld? Zomaar een paar vragen waar je 'eeuhhm even denken' op zou kunnen antwoorden. En die er dan op wijzen dat de waan van de dag overheerst...

Als je ten minste wekelijks - en liefst dagelijks - jouw doelen voor ogen hebt, belanden er heel wat minder apen op je schouder. Nee zeggen, wordt makkelijker. Je hebt dan namelijk een inhoudelijke reden. En al is 'nee ook gewoon een antwoord', het praat wel lekker als je 'm kunt motiveren.

Praktische tips:

Voor het reactieve werk: maak een lijst van alles dat nu in je 'systeem' zit waarvan je denkt dat je het moet doen (nadat het op je af kwam, maar er mogen ook zaken op staan die je jezelf hebt opgelegd). Maak daarna een lijst van je doelen / resultaatgebieden of de punten waarop je wordt beoordeeld. Welke to do's passen niet binnen je doelen? Dat zijn de zaken waarvan je inderdaad slechts dácht, dat je ze moest doen. Doe dit vanaf nu met alles dat op je afkomt. Als het niet binnen je doelen past, hoort het niet bij jou thuis.

Voor het proactieve werk: zijn je doelen helder? Dan kun je ook veel beter en met meer gemak (en plezier!) overzien wat je proactief kunt doen om ze te behalen! En hier wordt het leuk, want dit biedt jou ruimte voor creativiteit, initiatieven en ondernemerschap!

Praktische hulp:

Wil je weten hoe in vier eenvoudige denkstappen je doelen helder krijgt? Word dan lid van het Intens Productief werken Platform en volg de de stappen.

Word lid van het Intens Productief werken Platform.

Meld je aan voor Slack
Jetklein

Jet Hasper | Intens Productief

Jet Hasper is eigenaar, programmamaker en trainer bij Intens Productief. "Ik beschouw mezelf als de loodgieter waarvan het dak lekt. Ik ben dus ook vatbaar voor stress. Maar ook intens bevlogen. Ik weet als geen ander dat je de oplossingen die ik bied keihard nodig kunt hebben. Mijn missie is: Meer plezier in werk en leven."

Isa Bais

Jet is motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht.. Lees meer

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond werken in de zorg, Apeldoorn
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu gratis en geheel vrijblijvend een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever