Grip op je Gedrag
Baas over je tijd

Grip op je Gedrag

Niet geleefd worden door je e-mail en door de waan van de dag is een herkenbare uitdaging. Hoe zorg je nou dat je grip krijgt op je gedrag en je nieuwe gewoontes écht verankert in de praktijk?

Met deze praktische tips, word je Baas over je tijd!

  • Zorg voor een productieve dagstart. Start de dag met een lege inbox. Volg daarvoor een handig stappenplan. Kan het in 2 minuten? Doe het meteen. Kan het niet in 2 minuten? Dan hoort het op je takenlijst. Doe het niet NU dus.
  • Bepaal je prioriteiten. Prioriseer je acties vóórdat je aan de slag gaat. Bekijk het grotere plaatje (al je taken) in plaats van direct te beginnen met het beantwoorden van je mail.
  • Werk vanuit je doelen. Kijk iedere week op een vast moment vooruit in je agenda en bepaal wat je doelen zijn en op welke momenten je eraan werkt.
15 11 2018 11 20 14
  • Bewaak je tijd. Zorg dat je je agenda serieus neemt. Staat deze vol met dubbele afspraken? Schrap deze dan. En zet er geen afspraken met jezelf die je niet kunt nakomen.
  • Plan je agenda productief. Wil je afspraken plannen voor uitwerktijd, waar je je wél aan houdt? Blok dan tijd op hoofdonderwerp (dus niet op detail). En zorg dat je je aan die uitwerktijd houdt.
  • Blokken van een uur werken aan je doelen werkt het beste. Werk 25 minuten geconcentreerd, neem even pauze, en werk nog 25 minuten.
    Stop dan (of beslis heel bewust dat je er nog aan door wílt werken)!

Over Intens Productief www.intensproductief.nl

Intens Productief is er voor alle bevlogen mensen die meer uit hun werk en uit hun leven te halen. Door slimme oplossingen te bieden waarmee je je werk beter organiseert en je meer ruimte creëert.

Isa Bais

Jet is motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht.. Lees meer

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond werken in de zorg, Apeldoorn
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu gratis en geheel vrijblijvend een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever