Altijd bij de hand: jouw ideeën en inspiratie
Ideeën & inspiratie

Deze informatie in een handige PDF ontvangen?

Download PDF

Altijd bij de hand: jouw ideeën en inspiratie

"Als ik een goed idee had of een inspirerend artikel las, dan was dat al weg voordat ik er iets mee kon doen." Nicolien Linkels | manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.

"Wáár had ik dat ook alweer gelezen?"

Heel frustrerend. Op het moment dat dat ene inspirerende verhaal je te binnen schiet, heb je geen idee meer hoe het ook alweer precies ging. En om het te kunnen vertellen in het overleg waarin je zit, wil je je eerst herinneren waar je het las, om wie het ging en wat precies de crux was. Helaas. Jammer. Het is weg.

Of, je collega komt met een idee waarvan je denkt 'maar dat idee heb ik zelf ook gehad'. Doordat je druk was met alle ad hoc zaken die op je afkomen, heb je het echter nergens genoteerd - laat staan dat je het verder uitgewerkt hebt. Die collega wel. Op zich mooi dat het idee nu op tafel ligt, maar je had het graag zelf uitgedacht en aangedragen.

Op het juiste moment creatief en vernieuwend zijn

Hoe zou het zijn als je je spontane ideeën eenvoudig vastlegt en op het juiste moment bij de hand hebt? Zodat je ze met aandacht kunt lezen op een moment dat het jou uitkomt? En zodat je ze in kunt zetten op het moment waarop jij je ermee kunt onderscheiden? Het moment waarop jij écht doet waar je goed in bent. Waarin je laat zien dat je uitstijgt boven de waan van de dag en strategisch, creatief en vernieuwend bent.

"Spontane ideeën krijg je - per definitie - niet op een moment dat je daar tijd voor ingepland hebt. Je kunt daar niet voor gaan zitten." Nicolien Linkels

De oplossing

Zonder direct Intens Productief te hoeven worden, heb ik alvast een praktische tip voor je. Deze pas je eenvoudig toe, binnen je huidige systeem.

Wat ga je doen?

Je maakt een lijst aan met de titel Ideeën & Inspiratie. Je kiest daarvoor een app die je al gebruikt, bijvoorbeeld voor je boodschappenlijst, of iets nieuws. Een handige app hiervoor is Wunderlist.

Je zorgt er vervolgens voor dat deze app beschikbaar is als je de 'delen-knop' gebruikt. Probeer het uit door in je browser naar delen te gaan. Staat de app er niet bij? Dan kun je via 'Meer' (in Safari) zien welke apps je voor delen in kunt schakelen.

Hoe gebruik je het?

Als je nu een inspirerend artikel leest, op een website komt waar je op een later moment eens in wilt duiken of als je spontaan een idee te binnen schiet, zet je het op jouw Ideeën & Inspiratielijst. De lijst mag een vergaarbak worden van alles dat jouw creativiteit weerspiegelt. Het hoeft geen logica en geen prioritering te hebben. Het is er gewoon, om op een (Intens Productief) moment te benutten.

Vooruit, nog een tip

Lees je graag blogs en artikelen op nieuwssites? En wil je ze lezen op een moment dat het jou uitkomt? Dan kun je - naast de Ideeën & Inspiratielijst - de app Pocket gebruiken. Met deze app sla je artikelen en blogs vanaf je computer, telefoon moeiteloos op of vanuit je inbox (e-mail de link naar add@getpocket.com) en kun je ze later 'prikkelvrij' lezen. Op een moment dat jij daar ruimte voor hebt.

Pocket

Wil je weten hoe het werkt? Download dan de handige pdf en ontdek hoe je de simpele Getpocket e-mailfunctie koppelt aan jouw e-mailadres en de 'getpocket' knop toevoegt aan je browser.

Zo heb je vanuit alle kanalen waar je inspiratie tegenkomt een snelle link naar één centrale plek, waar je het vervolgens altijd - op jouw tijd - terug kunt vinden.

Nog een laatste (leuk) snufje
Heb je een Kobo e-reader? Voeg je leeslijst vanuit Pocket toe aan je e-reader.

Wil je meer weten over Instant Inspiratie en hoe je hier ruimte voor maakt in je dagelijkse werkzaamheden? Lees dan wat het programma jou te bieden heeft.

Wil je weten of Intens Productief iets voor je is?

Ontdek het hier
Louise Meijer

Mijn 'verslaafd-aan-werken' collega veranderde in een relaxte collega die alles ruim van te voren op orde had...... Toen werd ik nieuwsgierig! Lees meer

Louise Meijer - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Isa Bais

Jet is motiverend, toegewijd en positief kritisch. Haar deskundigheid heeft bij mij een gedragsverandering teweeg gebracht.. Lees meer

Isa Bais - Community manager Stichting IZZ, Apeldoorn
Cynthia van Wachem

Nu ik zie hoe veel efficiënter ik mijn werk kan organiseren, zou ik iedereen aanbevelen om dit te gaan doen. Het geeft rust en ruimte! Lees meer

Cynthia van Wachem - Communicatieadviseur Gezond Werken in de Zorg, Apeldoorn
Tomas Dankers

Ik heb er nu nog iedere dag plezier van. Ik kan het iedereen aanraden. Lees meer

Tomas Dankers - Digitaal strateeg Have a Nice Day, 's-Hertogenbosch
Leyla Roosen

Ik leer te genieten van wat ik bereik in mijn werk, dankzij Intens Productief Lees meer

Leyla Roosen - Consultant Cultuur & Transitie ABN Amro Bank N.V.
Nicolien Linkels

Ik had nooit gedacht dat grip op mijn mail automatisch ruimte zou geven voor iets anders, zoals strategisch denken. Lees meer

Nicolien Linkels - Manager klantondersteuning MKB banking bij ABN AMRO Bank N.V.
Patricia Muller

De mogelijke resultaten van het programma klonken bijna te mooi om waar te zijn. Toch bleek het echt te werken. Lees meer

Patricia Muller - Financieel Specialist Medisch en Vrije Beroepen en DGA's bij ABN Amro Bank N.V.
Tessa Steennis

Door de manier van Intens Productief blijf ik met hoofd erbij, het is een prettige stok achter de deur en precies op maat voor mij. Lees meer

Tessa Steennis - Sociaalwerker ContourdeTwern, Tilburg

Nu ik grip heb, sta ik nog steeds klaar voor anderen, maar ik word er niet meer door geleefd. Lees meer

Guler Cakir-Kilickaya - Management Assistent bij ABN Amro Bank N.V.

Direct een sessie inplannen?

Oriënteer je je graag uitgebreid? Bespaar dan tijd en plan nu kosteloos een Intens Productief proefsessie.

Liever eerst overleggen met je werkgever? Download dan de pdf.

Plan je sessie in met Jet PDF voor je werkgever